Inicio Pontevedra O proxecto do estudo navarro Vaillo Irigay e Asociados gaña o concurso...

O proxecto do estudo navarro Vaillo Irigay e Asociados gaña o concurso para construir WorldCarCenter de Vigo

O proxecto do estudo navarro Vaillo Irigay e Asociados gaña o concurso para construir WorldCarCenter de VigoDe entre os quince proxectos seleccionados na fase final do concurso internacional de arquitectura para a construción do WorldCarCenter, hoxe coñeceuse a identidade do proxecto que onte, o xurado presidido por David Regades, elixiu como proxecto gañador.
O estudo navarro de Vaíllo Irigaray e Asociados foi o seleccionado para construír un edificio emblemático dedicado á investigación e innovación dos vehículos de transporte do futuro que, pola súa potencia, sitúe a Vigo como centro do Polo Europeo da Automoción.
Do proxecto gañador, presentado baixo o lema ECOHUB. WCC, o xurado valorou:
Da Calidade arquitectónica da Intervención:
Esta é sen dúbida, a proposta máis completa das presentadas. Constitúese como unha auténtica icona na cidade fronte ao Polígono e o estadio de Balaidos resolvéndoo mediante unha acertadísima transición que arrinca á altura das vivendas que conforman a fronte da rúa e termina nun potente xesto que lle outorga unha impactante presenza ao edificio cara ás zonas máis visibles.
Unha actuación singular, simbólica e cun marcado carácter industrial e tecnolóxico, conseguido mediante a potente malla perimetral metálica exposta como pel que, á súa vez, actúa como elemento de integración das vivendas preexistentes de maneira moi acertada.
Esta imaxe icónica e representativa adquire máis presenza, se cabe, pola noite, cando o edificio convértese nun expresivo e espectacular foco de luz que permite ver a través da estrutura industrial metálica toda a actividade que se está desenvolvendo no seu interior.
Unha distribución interior moi ben pensada, de gran flexibilidade e polivalencia que permitirá reorganizar os espazos para novas tecnoloxías ou usos que se poidan desenvolver no futuro.
O vestíbulo de acceso cara ao Polígono e o estadio parece en grao sumo acertado e configúrase como outro dos elementos para destacar da proposta polo seu impactante volume e expositor interior, na liña da estrutura de fachada parece un tremendo acerto e permite desenvolver nel innumerables propostas de exposición ou presentación para as actividades que se desenvolvan no interior.
O ” greenhublab” exposto na cuberta considérase outro gran acerto configurando no seu interior un agradable espazo de traballo, lecer ou intercambio de coñecemento evocando a convivencia entre o industrial e tecnolóxico co natural e ecolóxico.
A praza xerada baixo o edificio na parcela Este, salienta e resolve de forma brillante a conexión co río e complétanse con abundante arboledo xerando un espazo moi agradable.
Da Sustentabilidade ambiental:
Presentan un completísimo paquete de medidas de aforro enerxético, sistemas activos e pasivos de climatización e ventilación e xestión da auga bastante correctos con esquemas gráficos e detalles construtivos de @dicha medidas.
O espazo interior da cuberta permite a creación dun auténtico ecosistema dentro do edificio, mesturado e conexionado coas zonas de cafetería, restaurante e ” greenhublab”. Introducen especies arbóreas de ribeira para potenciar e rexenerar o paseo do río, á vez que establecen un diálogo co espazo exterior do edificio.
Do desenvolvemento construtivo da proposta para a súa execución formal:
A estrutura a base de sistema de costelas de fachada (fachada malla), chapones metálicos que lle dan estabilidade á estrutura, xunto con núcleos ríxidos e 4 alicerces por parcela conforman unha solución espléndida e sinxela de executar.
Xunto coas vigas de gran canto rigidizadas e os escasos alicerces intermedios conseguen dispoñer dunhas plantas moi flexibles.
A cuberta ponte resólvese tamén de forma sinxela por encima das vivendas sen afectar á súa estrutura.
O proxecto parece executable sen grandes complicacións axustándose ao orzamento estimado para iso. Por todo iso, a proposta presentada configúrase como a máis interesante neste apartado.
Das Propostas de minimización dos custos de mantemento do equipamento:
O esquema sinxelo do edificio fai que o seu mantemento non sexa complicado, salvo nas súas fachadas, para as cales presentan pasarelas de servizo que resolven de maneira afortunada tal circunstancia. A valoración é alta.
Da adecuación do programa funcional:
Proposta altamente flexible. A intercomunicación de espazos é moi boa. As circulacións están moi ben situadas e funcionan perfectamente. O esquema en planta é moi ordenado e moi polivalente con espazos de gran flexibilidade que nos permiten situar usos e oficinas practicamente onde queramo
- Publicidade -

ÚLTIMA REVISTA

+ VISTOS

SÍGUENOS

693FansGóstame
311SeguidoresSeguir

ETIQUETAS

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies