spot_img
InicioVal MiñorBaionaO Aceites Abril gaña a súa cuarta coroa do Conde de Gondomar

O Aceites Abril gaña a súa cuarta coroa do Conde de Gondomar

O Aceites Abril gaña a súa cuarta coroa do Conde de GondomarO veleiro dos ourensáns Luís e Jorge Pérez Canal suma a súa cuarta victoria no histórico trofeo do Monte Real Club de Yates tras as logradas en 2013, 2016 e 2017

O 43º Conde de Gondomar – Trofeo Banco Sabadell despediuse este mércores de Baiona cunha xornada final na que a intensa néboa que cubriu os arredores das Illas Cíes quixo quitarlle protagonismo á competición, obrigando a pospoñer máis de tres horas o inicio das probas e a modificar a localización do campo de regatas para garantir a seguridade dos participantes.

A pesar de todo, e aínda que con bastantes dificultades, o comité de regata, dirixido por Fernando Giraldo, foi capaz de dar saída a unha das dúas mangas previstas no programa final e a frota ao completo puido disputarse un percorrido barlovento sotavento que decidiu o ránking final.

As tripulacións que viñan na cabeza de xornadas anteriores non defraudaron e a clasificación, aínda que con algunhas sorpresas, apenas sufriu variacións. O Aceites Abril do Real Club Náutico de Vigo, liderado polos ourensáns Luís e Jorge Pérez Canal, gañou o seu cuarto título e entrou a formar parte do selecto grupo de barcos con tres ou máis Condes de Gondomar no seu haber, como o Ardora de Alfonso Paz Andrade e Julio Babé, o Castrosúa patroneado por Willy Alonso, ou os Pairo de José Luis Freire.

Foi precisamente á expectativa VIII, que non competiu na última xornada, ao que se lle escapou un ano máis, a mans do Aceites Abril, o gran premio da competición, pero a tripulación viguesa, liderada polo mozo Luís Bugallo, e con varios dos recentes Campións de Europa Corinthian de J70 a bordo, non se foi de Baiona cunha man chea de nada e outra cousa de ningunha. Na etapa do Carrumeiro Chico, os pupilos de Freire, coa ex Copa América Laureano Wizner achegando a súa experiencia de táctico, convertéronse nos novos Campións de España de Altura da Zona Galicia, un premio que recibiron de mans do presidente do Monte Real Club de Yates, José Luis Álvarez.

As case 100 millas entre Baiona e a ría de Corcubión, virando o Carrumeiro Chico, volveron ser a etapa estrela da cuadraxésima terceira edición do Conde de Gondomar, e determinaron dous dos grandes galardóns da competición: o do campionato de España de altura, que levou o Pairo do Real Club Náutico de Vigo; e o do gañador da etapa en tempo real, que foi para o Yess do portugués Rui Ramada. Lucindo grímpola do Monte Real, a tripulación lusa foi a máis rápida en completar a proba, empregando 15 horas e 26 minutos en finalizala. O alcalde de Baiona, Ángel Rodal, foi o encargado de entregarlles o galardón en clausúraa do evento celebrada en Baiona.

Na entrega de premios do 43º Conde de Gondomar – Trofeo Banco Sabadell, o Aceites Abril repetiu subida ao escenario xa que, ademais de recoller o premio de gañador xeral, os ourensáns foron os vencedores de clase Storax ORC 1-2, que lideraron desde a primeira proba e resolveron cun primeiro posto no último asalto. Completaron o podio da clase o Siradella de Francisco Gude, do Real Club Náutico de Portosín; e o Pairo VIII de Luís Bugallo, do Real Club Náutico de Vigo.

Na clase PSA Retail ORC 3, o Salona 37 Oral Group Galimplant, do armador e temoneiro Pedro Pazos, foi o mellor, levándose ao Real Club Náutico de Sanxenxo o primeiro premio. O Gorilón de Emigdio Bedia, do Real Club Marítimo de Santander, foi segundo a tres puntos do campión e tres puntos por diante do Marara IV de Javier Montenegro, que quedou terceiro.

A clase Coca Cola ORC 4 foi a que máis variacións sufriu ao longo do campionato, pero houbo 3 barcos que destacaron por encima do resto e que finalmente coparon o podio de gañadores. Foron o Balea Dous de Rodeira, o Fend a Bise do Monte Real e La Burla Negra de Castrelo de Miño. Chegaron á final empatados a puntos, e a súa disputa no último bastón foi determinante para Jean Claude Sarrade, que liderou ao Fend a Bise do Monte Real todo o máis alto do podio. O Balea Dous de Luís Pérez e La Burla Negra de Juan José Martínez levaron o segundo e terceiro premio respectivamente.

Na competición en tempo real dos monotipos J80, agrupados na clase Martin Miller J80, o vencedor indiscutible foi o Okofen de Javier da Gándara, no que se alternaron á cana o histórico vueltamundista e Diego Fernández; completando tripulación con Jaime de la Gándara e Jaime Barreiro. Asinaron tres primeiros postos nas tres probas disputadas e revalidaron o título que xa lograran na edición anterior con contundencia. A segunda e terceira posición foron para o Virazón de Miguel Lago, e o Namasté de Luís de Mira.

O Erizana proclamouse campión na clase Rías Baixas Fígaro da man do mozo Santiago Meygide que, con apenas 26 anos, liderou aos seus todo o máis alto do podio. O veleiro pechou o mellor cartón de toda a frota, marcando tres primeiros postos nas marcadoras das tres probas disputadas. O fígaro do Monte Real demostrou un dominio absoluto sobre os seus rivais, aos que non deu tregua ao longo de toda a competición. Así, o Bouvento de Adrián Irago e o Silleiro de Gonzalo Baamonde e tivéronse que conformar co segundo e terceiro posto.

O Aceites Abril gaña a súa cuarta coroa do Conde de GondomarOs encargados de entregar os premios aos gañadores do 43º Conde de Gondomar – Trofeo Banco Sabadell foron o subdirector xeral de SabadellGallego, Pablo Junceda; o alcalde de Baiona, Ángelo Rodal; o deputado delegado de turismo da Deputación de Pontevedra, Santos Héctor Rodríguez; o xefe do servizo provincial de deportes da Xunta de Galicia, Daniel Benavides; o presidente da Real Federación Galega de Vela, Manuel Villaverde; o director xerente de Storax, Rui Ramada, o xefe de vendas  PSA Retail Vigo, Rafael Montes; e o presidente do Monte Real Club de Yates, José Luis Álvarez.

Tras a despedida do Conde de Gondomar, o club baionés prepárase xa para a súa gran cita no calendario regatero de 2018, o Trofeo Príncipe de Asturias, que este ano se celebra os días 31 de agosto, 1 e 2 de setembro.