spot_img
InicioVigo e áreaSoutomaiorIII Carreira dá Ostra de Arcade (Soutomaior)

III Carreira dá Ostra de Arcade (Soutomaior)

iii-carreira-da-ostra-de-arcade-soutomaior

A terceira edición da Carreira dá Ostra, que reuniu a máis de medio milleiro de persoas tendo en conta os participantes da carreira absoluta e da carreira de menores.

O Peirao de Árcade foi o epicentro dun evento que comezou ao redor das 11 da mañá.

Os primeiros protagonistas foron os máis pequenos, case un centenar, que se dividiron en catro grupos para disputar as súas carreiras. Ao contrario que noutras probas, esta vez comezouse cos maiores para acabar cos chupetes. A primeira carreira reuniu aos infantís, cadetes e xuvenís sobre unha distancia de 1.100 metros; a segunda a benjamines e alevíns, que completaron 500 metros; seguíronlles os pitufos, que fixeron 500 metros, e, por último, os chupetes, moitos deles acompañados polos seus pais, sobre unha percorrido de 100 metros.

Despois dun pequeno descanso, máis de tres centenares de participantes colocáronse na liña de saída. O sol asustou a moitos antes de comezar, pero a brisa do porto fixo que se relaxasen antes do pistoletazo. As primeiras unidades fóronse distanciando xa nas primeiras curvas, que bordearon a estación de tren e enfilaron o paseo da praia para penetrarse na zona máis urbana de Árcade. Un percorrido levadío pola distancia (5.300 metros), pero de continuo sobe e baixa, sobre todo a partir da rúa Roxelio Landeiro.

O público presente na meta puido ver como Alberto Bastos foi o primeiro en aparecer de novo polo paseo da praia, ao cabo, gañador da primeira edición da Carreira dá Ostra. Completou os cinco quilómetros tres centos metros en 18 minutos e 34 segundos, destacándose moi por diante dos dous seguintes. José Antonio Álvarez (19:03) e Juan Díaz (19:08)) subiron ao segundo e terceiro caixón do podio respectivamente. Alberto Bastos fraguo a súa vitoria para partir do quilómetro 1, que tras abrir un pequeno oco nunha grupo de tres, o corredor vigués marco un ritmo esixente que xa o deixo só antes de segundo quilómetro, a loita paso para saber quen acompañaría ao vigués no pódium. No apartado feminino, a primeira en concluír a proba foi Marga Villaverde (GV Sport) cun tempo de 25 minutos e 26 segundos. Do mesmo xeito que ocorreu na proba masculina, distanciou á segunda e terceira, que foron Fátima Guintana e Mari Carmen Cotovad (GSG Sport – Salming). Repartíronse premios a todas as categorías que contaban con representación, desde júnior ata veteranos 7.

Ademais, houbo unha gran cantidade de persoas que se iniciaron na competición, grazas sobre todo á lonxitude do percorrido, máis curta que a doutras probas do calendario.

En definitiva, a terceira edición da Carreira dá Ostra foi un auténtico éxito tanto de participación, con 239 corredores traspasando a liña de meta, como de público, que animou en todos os puntos do percorrido.