spot_img
InicioBaixo MiñoAser Estévez, vencedor absoluto en Oia do II Desafío Talaso Atlántico

Aser Estévez, vencedor absoluto en Oia do II Desafío Talaso Atlántico

aser-estevez-vencedor-absoluto-en-oia-do-ii-desafio-talaso-atlanticoO II Desafío Talaso Atlántico estivo marcado polo mal tempo, ainda así, inscribíronse na proba 130 ciclistas.

A saída realizouse ás 10.00 horas da chaira do hotel Talaso Atlántico e fixeron un traxecto de 23 quilómetros, pasando polo Faro Silleiro, ata o Mosteiro de Santa María de Oia. Desde alí comezou a crono escalada, de 17 quilómetros e dificultade media ata o Monte da Groba, coroando 600 metros de altitude.

O vencedor absoluto da proba foi o corredor guardés, Aser Estévez (Cortizo), campión de España en 2009 de crono e con 18 títulos en campionatos galegos; cun tempo de 38 minutos e 41 segundos. O segundo mellor clasificado foi Juan Luís López de Guereñu (Ría de Vigo), cun tempo de 42 minutos e 3 segundos e o terceiro foi Antonio Portela (club ciclista Cambre), con 42,04.